Schrijf je eigen verhaal met Fleximaal

Fleximaal

Een beter bedrijf

Omdat je meer verdient!

Fleximaal is een aantal zakelijke instrumenten waar bedrijven gratis gebruik van kunnen maken. Het is begonnen als een administratie tool waarmee ondernemers onderweg makkelijker aan de administratie kunnen. Later is het uitgebreid met online marketing en tools om te netwerken.

Fleximaal is in 2009 bedacht door ing Robin Louwerse. Sinds 2004 organiseerde Robin vanuit de non-profit stichting Toekomstplannen zakelijke netwerkbijeenkomsten, trainingssessies en met vereende krachten van een aantal kleine bedrijven beurzen, TV-campagnes, radio-campagnes en vele andere zakelijke activiteiten. Het idee was een potje te vullen met de aangesloten bedrijven en zo onder gemeenschappelijke marketing noemer opdrachten te werven bij grotere bedrijven. Dit concept floreerde tussen 2004 en 2009 en werd een halt toegeroepen door de crediet-crisis in 2010.

In 2014 is door de directeur drs. Jos Faarts naar het model van Robin een aanzet gemaakt om de Fleximaal APP te ontwikkelen. Daarmee won Fleximaal in 2015 de titel "Beste APP bouwer" van het RTL programma business awards.

In 2017 werd Fleximaal door de Belastingdienst gevraag mee te denken over het boekhouden voor ZZP bedrijven. In een denktank waar onder andere Exact, Yuki, Twinfield, Tellow (Rabobank), Informer en Fleximaal in participeerde is BBB tot stand gekomen. BBB staat voor Boekhouden, Belastingen, Betalen - en is een module waarmee de ondernemer eenvoudig BTW aangifte kan doen en betalen. Later is binnen deze denktank uitgebreid met onder andere BHH (boekhoudhulpen voor fiscalisatie van de aangifte) en AWA - de automatische winstaangifte (automatische jaarstukken).

Om hieraan mee te kunnen doen moest Fleximaal een keurmerk halen. Dit is in 2018 uitgereikt door de directeur MKB van de Belastingdienst. Met het keurmerk voldoet Fleximaal aan de strenge ISAE3402 norm. Een strenge eis voor het inrichten van de service organisatie waarmee de organisatie, de administratie en de techniek voldoet aan strenge eisen om te mogen verbinden met de systemen van de overheid.

In 2020 is een aanvang gemaakt om binnen de regels van de PSD2 wetgeving te koppelen met de banken. Daarmee is het volgende hoofdstuk van de "Robotic Accounting" ingezet. Het automatisch inlezen van de bankafschriften.

Daar waar het begon in 2004 met een onderzoek hoe bedrijven effectiever kunnen samenwerken is Fleximaal in de afgelopen 17 jaar uitgegroeid tot een volwaardige speler in het online boekhouden segment.

Maar daar is het niet bij gebleven. Sinds 2020 is er door Basecode NV, de leverancier van de software hard gewerkt aan nieuwe concepten. De aandacht is gericht op het uitbreiden van het online boekhouden naar twee belangrijke pijlers: "Geautomatiseerde online marketing" en "Slimmere content management".

MKB "de motor van de economie"

Die laatste twee zijn erg logisch als je de wereld van online verkoop bekijkt. Online verkoop systemen en webshops kunnen de verkoop direct in de boekhouding verwerken. Het werven van nieuwe klanten en het verbeteren van de conversie is dan een logische vervolgstap.

Gratis
Door de samenwerking met de Belastingdienst is veel geleerd van de wensen en de eisen die de ZZP markt aan boekhoudsoftware stelt. Gratis boekhouden werd dan ook zeker in het begin met lede ogen aangekeken. Hoe kan een commercieel bedrijf "gratis" software aanbieden? Dan zal er wel een reclame addertje onder het gras zitten. Maar dan leren de gebruikers het verdienmodel achter Fleximaal. En voor wie het ziet is het heel logisch. Er zijn namelijk circa 1,2 miljoen ZZP ondernemers in Nederland en nog eens 800 duizend kleine MKB bedrijven. Stel dat ieder van deze bedrijven 1 euro per maand aan Fleximaal uitgeeft, dan is dat een omzet van 2M per maand. Daarmee kan prima een organisatie worden ingericht en uitgebouwd. Deze wet van de grote getallen is dan ook waarom Fleximaal gratis kan worden aangeboden. Wij hebben geen reclame in de website of applicatie - en dat willen we graag zo houden. En we verkopen ook geen gegevens aan grote marktpartijen. Wij streven maatschappelijk verantwoord ondernemen na. Zijn CO-2 neutraal en zijn gehuisvest in een energie klasse A kantoor. Meer weten? Maak een afspraak en zie het zelf!

Verdienmodel
Fleximaal is van mening dat er een hoop diensten en producten kunnen worden ontwikkeld voor kleine bedrijven. De tools die wij ontwikkelen hebben doorgaans een gebruik per maand afgestemd op kleine bedrijven. Wil je meer, dan kan je meer afnemen. Dat doen wij met een gamificatie element. Men kan gebruik inkopen of verdienen. Per maand mag een ZZP bedrijf van ons 100 directe mailberichten sturen naar het eigen contacten bestand. Wil men meer dan kan dat worden afgerekend met punten uit het spelelement. Daarbij werken wij met bronzen, zilveren en gouden punten. Bij het in gebruik nemen van de Fleximaal applicatie kan een aantal punten worden ingekocht. Die kunnen worden gebruikt om diensten en producten binnen de Fleximaal APP te gebruiken. Door middel van social media marketing elementen kunnen ook punten worden verdiend. Bijvoorbeeld: Je hebt 1.000 volgers op je social media account. Dan kan het delen van een (door ons) voorbereid bericht je punten opleveren. Bijvoorbeeld bronzen punt per volger, en een zilveren punt per landing op onze website. Deze punten kunnen dan weer worden ingezet om zelf campagnes uit te voeren binnen de eigen volgers en contacten. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsbrieven of social media berichten. Hoe dat precies werkt lees je op de prijzen pagina

Hallo Naomi, leuk dat je er bent.

Hoe kan ik je helpen?

Een beter bedrijf met Fleximaal

Het starten van een eigen bedrijf is best ingewikkeld. Je moet een hoop dingen kunnen en ook nog eens onder tijdsdruk presteren. Het inschrijven in de Kamer van Koophandel is zo gedaan. Maar dan opeens vallen er blauwe brieven op de mat. Om alle zaken goed geregeld te hebben start je met Fleximaal.

Een beter bedrijf met Fleximaal
  Stel je vraag
* Het gebruik van deze chat is vrijblijvend. Let op het hangslotje naast de url balk voor privacy gevoelige communicatie. Voor meer informatie lees over privacy
 

Wij werken al jaren met veel plezier met Fleximaal. Onze website, inhoudbeheer en kandidatensysteem zijn Fleximaal producten. Door de integratie van de processen kunnen wij sneller nieuwe recruiters inwerken en kunnen we sneller mensen aan een leuke baan helpen.

Remco Beijer - CEO van Recruit a Student

Ons online marketing platform, website CMS en onze financiele administratie doen we met Fleximaal. Fleximaal zorgt voor integratie van de processen waardoor wij meer klanten tegelijk kunnen bedienen. Daardoor kunnen wij sneller groeien.

Bas Kruijssen - CEO van Kwettr

Studiewerk heeft het complete kandidaten volg systeem door Fleximaal laten verzorgen. Het Growth Hacking marketing systeem werkt perfect voor ons. Heel leuk contact en direct actie. Aanrader!

Robin - CEO van Studiewerk BV

Toen ik met mijn bedrijf begon had ik superveel vragen. Fleximaal heeft mij steeds weer opnieuw goed geholpen. Ik kon met alle vragen terecht - en superfijn gratis helpdesk. Pas wanneer je echt dingen gaat vragen kost het iets, heel inzichtelijk.

Astrid - Zinnenstebuiten in Biografiek

Onze passie is bedrijven in staat stellen optimaal flexibel te presteren.

Fleximaal: Beter online, meer klanten en eenvoudige administratie.